Bit Sentinel este parte din proiectul ECYBRIDGE pentru a consolida cooperarea în securitate cibernetică dintre sectorul de apărare și cel civil

Securitatea cibernetică nu mai este doar o problemă pentru marile organizații; infractorii cibernetici au devenit mai puternici și mai abili. Și, într-o lume digitală în care atacurile cibernetice devin tot mai sofisticate, nu mai este suficient să ne bazăm pe măsuri izolate de securitate. Este important ca sectorul civil și cel de apărare, care sunt deja strâns legate, să colaboreze pentru a face față acestor provocări. De aceea, țările europene au realizat că acum mai mult ca niciodată au nevoie de o strategie de apărare bine coordonată.

Pentru a răspunde acestei nevoi, parteneriatele solide și colaborarea strânsă între sectorul public și cel privat sunt cruciale. ECYBRIDGE, un proiect finanțat de Comisia Europeană și coordonat de Universitatea Maritimă din Constanța, a fost creat pentru a consolida cooperarea în securitatea cibernetică între organizațiile civile, instituțiile de apărare și organismele de cercetare.

Bit Sentinel face parte din consorțiul ECYBRIDGE

În acest context, echipa Bit Sentinel se bucură să fie implicată activ în proiectul ECYBRIDGE, alături de alte 16 entități notabile, precum Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, Safetech Innovations, ICI București, Centrul de Excelență pentru Securitatea Cibernetică Maritimă, Direcția Națională de Securitate Cibernetică, Clusterul de Excelență în Securitatea Cibernetică, Cyber Dacians, Infili Technologies SA, ARASEC, Beia Consult International, InnovX și altele.

Bit Sentinel ECYBRIDGE

Ca membru al consorțiului ECYBRIDGE, Bit Sentinel se angajează să contribuie la îmbunătățirea securității cibernetice în UE prin oferirea de expertiză și soluții care abordează complexitatea în creștere a amenințărilor cibernetice.

Ce este inițiativa ECYBRIDGE?

Inițiativa ECYBRIDGE este un proiect inovator care își propune să creeze un cadru unificat de securitate cibernetică pentru Uniunea Europeană prin promovarea colaborării între sectorul civil și cel de apărare. Proiectul abordează provocările cheie în securitate cibernetică ce afectează ambele domenii și asigură un răspuns coordonat la amenințările emergente.

ECYBRIDGE promovează inovația și învățarea continuă, conectând diferite părți interesate – de la societatea civilă la agențiile de apărare – pentru a îmbunătăți comunicarea și schimbul de resurse. Proiectul facilitează eforturi comune prin schimburi de cunoștințe, evenimente și analize strategice pentru a alinia strategiile și politicile de securitate cibernetică în întreaga UE.

Prin activități de colaborare, training și networking, ECYBRIDGE întărește infrastructura de securitate cibernetică a Europei și sprijină transformarea digitală a securității, economiei și societății europene. Această inițiativă este esențială pentru atingerea obiectivului mai amplu al UE de a crea un viitor digital sigur și rezilient.

Obiective cheie ale ECYBRIDGE

ECYBRIDGE urmărește o serie de obiective fundamentale, esențiale pentru atingerea misiunii sale:

  • Politici și strategii: ECYBRIDGE vizează transformarea cercetărilor și cunoștințelor în politici practice, micșorând diferențele dintre expertiza civilă și cea de apărare în luarea deciziilor. Proiectul contribuie la obiectivele pe termen lung ale UE. Acesta aliniază rezultatele sale cu inițiativele mai ample ale Uniunii, asigurând un impact durabil asupra eforturilor de securitate cibernetică din ambele sectoare.
  • Schimbul de cunoștințe: inițiativa dezvoltă o rețea care leagă părțile interesate importante din sectoarele civil și de apărare, facilitând schimbul de informații și colaborarea. ECYBRIDGE implementează o strategie solidă pentru a răspândi cunoștințele valoroase, bunele practici și soluțiile inovatoare la toate părțile relevante.
  • Angajarea părților interesate prin evenimente:
    • Organizarea de evenimente internaționale importante pentru a promova discuții între academicieni, profesioniști și factori de decizie pe teme de securitate cibernetică.
    • Organizarea de sesiuni interactive pentru a stimula dialogul și schimbul de perspective asupra provocărilor și soluțiilor emergente în securitatea cibernetică.
    • Oferirea de sesiuni de instruire specializate pentru a dezvolta competențe și a pregăti participanții din sectoarele civil și de apărare să gestioneze eficient amenințările cibernetice.
Bit Sentinel ECYBRIDGE

În mod concret, ECYBRIDGE plănuiește să fie implicat în organizarea:

  • 2 conferințe internaționale
  • 2 exerciții de tip tabletop
  • 2 workshop-uri
  • 2 mese rotunde
  • 2 webinarii
  • 3 lucrări de cercetare
  • 4 sesiuni de traning
  • 69 de evenimente specifice

Primul webinar al proiectului ECYBRIDGE va avea loc pe 26 septembrie 2024, între orele 13:00 și 17:00 EEST. Evenimentul se va desfășura online.

În cadrul webinarului, experții vor discuta mai multe subiecte importante, inclusiv legătura dintre sectoarele de apărare și cel civil, strategii pentru securitatea cibernetică intersectorială, lacune în cooperarea cibernetică militar-civilă și provocările și oportunitățile viitoare în domeniu.

Acest webinar se adresează profesioniștilor în securitatea cibernetică din sectoare civile și de apărare, liderilor în infrastructura critică, oficialilor militari, experților în colaborări de securitate intersectoriale și reprezentanților universităților sau academiilor civile și militare. Sunt, de asemenea, binevenite IMM-urile și ONG-urile active în domeniul securității cibernetice.

Dacă sunteți interesat să participați, vă puteți înscrie până pe 23 septembrie 2024.

Contribuția Bit Sentinel la ECYBRIDGE

Ca lider în furnizarea de servicii de securitate cibernetică, Bit Sentinel contribuie la succesul proiectului ECYBRIDGE. Experiența noastră ne permite să oferim perspective strategice, metode și soluții care întăresc securitatea cibernetică, micșorând decalajul dintre sectorul civil și cel de apărare.

Implicarea în ECYBRIDGE este aliniată cu misiunea noastră de a crea un mediu digital mai sigur în care organizațiile pot crește și colabora în siguranță. Ne concentrăm să ajutăm entitățile private și publice cu o serie de cunoștințe și instrumente necesare pentru a preveni și gestiona riscurile cibernetice.

Prin susținerea eforturilor de colaborare în cadrul consorțiului, Bit Sentinel ajută la conturarea unui viitor în care amenințările cibernetice sunt contracarate eficient.

Parteneriate public-private în securitatea cibernetică

Inițiativa ECYBRIDGE subliniază importanța colaborării între sectoarele public și privat. Pe măsură ce atacurile cibernetice devin mai complexe, este esențial ca toți actorii să împărtășească cunoștințe, resurse și strategii pentru a consolida securitatea cibernetică la nivel național și european. Parteneriatele public-private sunt cheie pentru construirea unei apărări puternice și unite împotriva peisajului de amenințări cibernetice în continuă schimbare.

La Bit Sentinel, înțelegem importanța acestor parteneriate. Prin implicarea noastră în ECYBRIDGE, ne propunem să îmbunătățim reziliența în fața amenințărilor cibernetice pentru guverne, afaceri, indivizi și întreaga societate.

Concluzie

Proiectul ECYBRIDGE reprezintă un pas important înainte în lupta împotriva amenințărilor cibernetice. Prin aducerea împreună a diferitelor sectoare și încurajarea unei colaborări strânse, ECYBRIDGE are potențialul de a îmbunătăți practicile de securitate cibernetică în întreaga Europă. Echipa Bit Sentinel este mândră să facă parte din această inițiativă și încântată să contribuie la realizarea unui impact real în domeniul securității cibernetice.


[email protected]

get in touch